Arcbőrünk legnagyobb ellensége: a Nap

Akár tetszik, akár nem, az idő múlásával mindenkin megjelennek az öregedés jelei. Azt a fajta öregedés, amit nem tudunk befolyásolni kronologikus öregedésnek hívjuk. Míg ezt a típusú idősödést nem tudjuk megállítani, a környezeti ártalmaknak való kitettséget tudjuk szabályozni  (mint például extrém meleg vagy hideg, dohányzás és alkoholfogyasztás). Az egyik legnagyobb bőrkárosító hatással a napból érkező UV sugárzás rendelkezik. Sőt, bőrünk öregedésének 90%-áért a napsugárzást teszik felelőssé. A nap hatására a bőrünkben található fehérjék elkezdenek roncsolódni, ami idővel a fiatalos külső elvesztéséhez vezet. Öröm az ürömben azonban, hogy ez a fajta öregedés megelőzhető a megfelelő napvédő krémekkel. Remek megoldás lehet a Deaura D’or Mystere nappali ápoló krémje, mely 15 faktoros védelemmel segíti az UVA és UVB sugarak elleni védelmet.

Amennyiben szeretné kipróbálni a fent említett termékeket ingyenesen, kötöttségek nélkül, kérjük adja meg adatait.

 

kollagén arcfiatalítás

Bőrünk fiatalosságát két fehérje jelenléte adja, ezek az elasztin és a kollagén. Az elasztin, nevéből fakadóan az elasztikusságot biztosítja. Más szavakkal ettől lesz a  bőröd ellenálló és rugalmas. A kollagén viszont bőrünk feszességét adja. Bőrünk kollagén tartalma minden más fehérjénél magasabb, ez is jelzi fontosságát. Az őssejtjeinknek is köszönhetjük azt, hogy bőrünk fiatalnak tűnik. Ezek a különleges sejtek segítenek az új sejtek termelésében, amik az elhaltakat helyettesítik, tehát ha az őssejtek nem funkcionálnak tökéletesen, bőrünk állapota romlásnak indul.

Az UV sugárzás bőrünket többféle módon öregíti. Egyrészről elpusztítja az őssejteket, ami a bőr elvékonyodásához és ráncosodásához vezet. Másrészről pedig egy mátrix metalloproteinát nevű enzimet aktivál. Ez az enzim lebontja a bőrünkben található kollagént. Harmadrészt a sugárzás aktivál egy másik enzimet is, a cathepsint, ami pedig az elasztin lebontásáért felelős.

A nagy titok a nap által okozott öregedés megelőzése mögött a fényvédelem. Mindig használjunk széles spektrumú fényvédő krémet, ami legalább 15 faktoros. Ne felejtsünk el napszemüveget viselni, és egy nagykarimájú kalap sem árthat.

Ha már megvan a baj, és úgy érezzük, hogy bőrünkre nem sikerült tökéletesen vigyáznunk a napfény elleni küzdelemben, akkor is van megoldás a folyamat lassítására. A csökkenő kollagén termelést kiegészíthetjük kollagén tartalmú krémekkel, mint például a Deaura D’or Mystere Feszesítő arcgél,  mely hidrolizált kollagént tartalmaz, ami a bőr saját kollagén termelését stimulálja. Emellett a Deaura D’or Intenzív Arcszérum is alkalmazható, mely nem csak hogy kollagént, de elasztint is tartalmaz, mely, mint ahogy a fentiekben már kifejtettük, a bőr rugalmasságáért felelős fehérje, amit szintén károsít az UVA/B sugárzás.

Sosem volt még ilyen hatásos és egyszerű az arcfiatalítás, mint a Deauraval!

Amennyiben szeretné kipróbálni a fent említett termékeket ingyenesen, kötöttségek nélkül, kérjük adja meg adatait.